Onafhankelijke rozen test 2.0

 

Een aantal jaar gelden deed ik deze test. 

En kreeg als feedback dat de test van 'chloor en suiker' miste vandaar dat ik deze test opnieuw deed. Plus een kweker was benieuwd of het resultaat hetzelfde was.

 


Vorige test

Voeding (schuin en niet schuin)

Water

Chloor

Suiker

Aspirine

Stuivers

 


In de vorige test zagen we hoe de roos op voeding het langste stond. Niet afgesneden viel als eerste af. Suiker en een aspirine waren een slechte en stinkende keus. 

 

Bekijk hier de hele test.

 


Deze test

Voeding (schuin en niet schuin)

Water

Suiker

Chloor en suiker

Chloor

 

 


Zal met snijbloemenvoeding weer winnen?

 

Verder een hoge verwachting voor chloor met suiker. Een grote bloemen organisatie geeft dit als advies. Bekijk het filmpje voor het resultaat.

 Conclusie van de bloemist...

 

Ik had grote verwachtingen voor chloor met suiker. Zou fantastisch zijn als deze zou winnen iedereen heeft dit in huis, en dat scheelt een heleboel zakjes op de boeketten plakken. Het zou een voordelige optie zijn voor iedere bloemist.

 

Eerst leek suiker met chloor net zo fantastisch te zijn als voeding in test 2 bleek het toch een ander resultaat te zijn. Waardoor weer voeding als beste uit de test komt. 

 

Het belangrijkste van beide testen is steeds weer 'snij de bloemen goed schuin af'

Doe je dit niet kan de bloem niet voldoende water opnemen en laat deze zijn kop vrij snel hangen. Hoe je schuin moet afsnijden vind je in deze video.

 

 

De rozen zijn van Kwekerij van der Drift roos is 'Red Naomi'

Reactie schrijven

Commentaren: 0