Uitgelicht 

Troost

Om goed voor jezelf te zorgen in moeilijke tijden, heb ik mooie producten uitgezocht die jou kunnen ondersteunen. Van edelstenen tot etherische oliën.

Lees meer »

Bloemen besteld en dan?

Zodra de bloemenwensen bekend zijn, bestel ik verse bloemen bij mijn levarancier. Over het algemeen lever ik de bloemen 1-3 dagen voor de uitvaart, dan zijn de bloemen op hun mooist tijdens het afscheid. Zodra de bloemen gemaakt zijn maakt ik hiervan mooie foto's, bij voorkeur buiten (mits het weer het toelaat).Achteraf ontvang je dan altijd de foto's van de rouwbloemen, hier zitten geen kosten aan verbonden, gewoon service als blijvende herinnering! Waarom achteraf dat leg ik je graag hier uit. 

Lees meer »

Baby & kind album

Alles is mogelijk met bloemen. Juist voor de kleintjes gebruik ik de meest subtiele bloemen. Omdat we de tijd en het moment nooit meer kunnen herbeleven. 

Lees meer »

Woorden van troost

Wat zet je nu in de kaart? Allereerst alles wat uit je hart komt is goed. Hierbij wat voorbeeldteksten om je op weg te helpen ter inspiratie als woorden je te kort schieten. 

Lees meer »

Tips troostboeketten

Er wordt vaak voor een wit boeket gekozen. Wit is nou eenmaal de kleur van rouw, reinheid en helderheid. Maar een troostboeket is naar mijn mening niet volledig wit. Je wilt toch niet het gevoel krijgen dat er rouwbloemen op tafel staan. Daarintegen wit met een subtiel kleurtje is juist heel gepast.

Lees meer »

Recept podcast 20

De kersteditie de laatste podcast aflevering (nr 20) van het eerste seizoen. Half januari zijn we weer terug met het tweede seizoen van Madelief in je oor.   

Lees meer »

Podcast

Met heel veel trots, enthousiasme en vooral mooie herinneringen ben ik de podcast van Madelief gestart op 21 juli 2023. Wekelijks neem ik jullie mee met mijn bloemenverhalen. 

Lees meer »

Gepaste tekst?

Wat is een gepaste tekst voor het rouwlint of op de kaart? Bij rouwbloemen richt je de tekst aan de overledene. Een veelgemaakte fout is dat mensen sterkte op de kaart willen zetten. Ondanks dat de nabestaande achteraf meestal de teksten te lezen krijgen (ze krijgen de linten en de kaarten mee van de uitvaartondernemer) richt je de tekst en de bloemen aan de overledenen. Denk aan een persoonlijke tekst, een mooie herinnering of een korte afscheidszin voor aan jouw laatste bloemengroet.

Lees meer »

Foto's achteraf

Eigenlijk heel simpel... Na het bespreken van de bloemen heb jij een verwachting hoe het stuk gaat worden. En ik als bloemist probeer deze verwachting altijd te overtreffen met mijn creaties. Zodra ik de foto stuur zal je zien wat het is geworden. En ook al zijn mijn foto's gemaakt met een goede camera en van hele goede kwaliteit het is nooit zo indrukwekkend en realistisch als de bloemen in het echt te zien.

Lees meer »