Gepaste tekst?

Wat is een gepaste tekst voor het rouwlint of op de kaart? Bij rouwbloemen richt je de tekst aan de overledene. Een veelgemaakte fout is dat mensen sterkte op de kaart willen zetten. Ondanks dat de nabestaande achteraf meestal de teksten te lezen krijgen (ze krijgen de linten en de kaarten mee van de uitvaartondernemer) richt je de tekst en de bloemen aan de overledenen. Denk aan een persoonlijke tekst, een mooie herinnering of een korte afscheidszin voor aan jouw laatste bloemengroet.

 

Nu is er op een kaart natuurlijk veel meer ruimte voor een persoonlijk verhaal dan op een rouwlint. Bij een rouwlint zal je de tekst beknopt moeten houden. Hier een aantal voorbeelden voor op het rouwlint. Kies je voor een lint, maar wil je toch een persoonlijke tekst schrijven? Neem dan een vel papier en schrijf er een mooie tekst op. Rol het vel op met een mooi lintje eromheen en bind deze aan een losse bloem zo kan je het gemakkelijk bij de kist leggen. Je kan de laatste dingen die je nog wil zeggen kwijt in de brief, of deel je de mooiste herinneringen die je samen hebt meegemaakt. Zeker als het om herinneringen gaat is het voor de familie ook heel fijn om dit op een later moment terug te lezen. 

 

Wil je de familie graag sterkte wensen? Denk er dan eens overna om bij de familie op een later tijdstip nog een een troostboeket te laten bezorgen. Hier lees je wat hierin mijn advies is en waarom ik dat meestal 2 weken na de uitvaart doe. 

 

En als ik dan toch bezig ben. Gebruik "rust zacht" alleen indien het om een begrafenis gaat. Gaat het om een crematie is deze tekst niet zo gepast en zijn vele andere mooie opties. De mooiste opties vind ik als bloemist toch altijd de meest voor de hand liggende opties. Gebruik bijvoorbeeld iets wat altijd werd gezeged, persoonlijker kan het dan niet worden. 

 

Wat je ook schrijft als het uit je hart komt zal het prachtig zijn.

Met liefde, Richelle 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.