Waarom de naam Madelief? Omdat onkruid niet vergaat!

En wie kent die bloemetjes in het gras nou niet? Waar je als kind kettingen van rijgt.

 

Even voorstellen…

Rouwboeket Westland Uitvaart

 

 

 

Ik ben Richelle Mallee en sinds 2011 eigenaresse van de Madelief. Mijn vader zei altijd “als je van je hobby je werk kan maken hoef je nooit meer een dag te werken”. En zo maakte ik van mijn hartstocht, mijn werk. Hartstocht die ik vooral gebruik bij het maken van rouwbloemen, maar ik garandeer dat iedere creatie met liefde en de juiste aandacht gemaakt wordt.

 

Mijn vader was een grijze en wijze man. Als kind leerde hij mij “Het maakt niet uit wat je wilt worden in het leven, als je maar zorgt dat je de beste bent in jouw vakgebied” De beste dat is nog al iets om over jezelf te zeggen, daarom laat ik die ervaring en invulling liever aan jou over. Beleef de kleuren en bloemen op de website. Ik zal in ieder geval altijd deze waardevolle woorden zo goed mogelijk nastreven.

 

Wat onschuldig begon met emmers leeggooien, opruimen en klanten helpen in een bloemenkiosk, veranderde al snel in iets waar ik feeling voor had. Toen wist ik het nog zeker, dat de bloemen slechts een bijbaantje zouden zijn. Wat een giller! 

 

Na mijn bloemen opleiding heb ik in diverse winkels gewerkt. En in 2011 nam ik 1 van deze winkels over (Wateringseveld). Zo werd Madelief geboren. Zelf pas 21 lentes jong en met mijn gele Volkswagen kever 1303 met aanhanger leerde iedereen me snel kennen. Dat waren nog eens tijden. 

 

In 2013 verhuisde ik met Madelief naar het Westland en was mijn winkel gevestigd aan het Kerkpad te Monster. Na 9 succesvolle jaren ging Madelief geheel online!! Zo transformeerde Madelief door de jaren heen, maar altijd precies zoals het beste bij mij past. Iedere vorm van Madelief vind ik echt geweldig. En sinds 2023 durfde ik dan ook de stap te zetten om geheel over te gaan op het maken van rouwbloemen (met wat uitzonderingen daar gelaten). Ik ben benieuwd wat de toekomst nog meer in petto heeft.

 

Vanaf 2020 ervaarde ik de vrijheid die het online bloemist zijn met zich meebrengt. En dat doet mijn nog steeds goed. Door niet meer gebonden te zijn aan een winkel is er zo veel mogelijk! Dat lastminute boeket of juist de bloemen voor bij de uitvaart. Hierdoor ik altijd op de plek kan zijn waar ik het meest nodig ben. En iedere bloemetje gaat door mijn handen, zo gaat het de deur uit met de perfectie zoals ik dat graag zie.

 

Iedere ochtend vind je mij samen met mijn twee honden op de veiling om verse bloemen te halen. In de middag maak ik mooie creaties die aan het einde van de middag worden bezorgd. Foto’s sturen en administratie dat laat vaak wat langer op zich wachten. Omdat creatief bezig zijn altijd mijn afleiding is waar ik blij van wordt.

 

Dagelijks ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat ik van jullie krijg.
Door dat vertrouwen bestaat Madelief al 12 jaar. 

 

Met liefs, Richelle 

 

Opening Madelief Kerkpad Monster

Opa en Oma Mallee die het lint doorknippen op de opening van Madelief Monster 12-01-2013

Wil jij mij nog beter leren kennen?

Luister dan iedere zaterdag naar de podcast.