Foto's achteraf

Waarom krijg je de foto's achteraf?

Eigenlijk heel simpel... Na het bespreken van de bloemen heb jij een verwachting hoe het stuk gaat worden. En ik als bloemist probeer deze verwachting altijd te overtreffen met mijn creaties. Zodra ik de foto stuur zal je zien wat het is geworden. En ook al zijn mijn foto's gemaakt met een goede camera en van hele goede kwaliteit het is nooit zo indrukwekkend en realistisch als de bloemen in het echt te zien.

 

Met het oog zie je zoveel meer diepte en kleuren dan dat ik ooit op een foto zou kunnen vastleggen. Zo zal ieder hart op de foto wel een bolling hebben maar zodra je deze in het echt ziet dan is het een kussentje van bloemen waar de perfectie vanaf straalt. Wat zelfs mij als bloemist na honderden harten nog steeds kan raken. En die beleving wil ik jou niet ontnemen met een foto en dat is de reden dat ik de foto achteraf stuur. 

 

Zou je de foto hebben gezien weet je wat je kan verwachten en zal de emotie / beleving minder zijn zodra je de bloemen met het oog ziet. En ik ben ervan overtuigd dat de emoties eruit mogen, ze mogen er zijn in tijden van rouw. 

 

Omdat ik zo zeker ben van mijn werk, en dat ik naar je heb geluisterd heb je de foto vooraf helemaal niet nodig. En mag de foto achteraf een mooie blijvende herinnering zijn.

 

Nog even een weetje nu we het toch over foto's hebben! Wist je dat de foto's van de rouwbloemen die op social media verschijnen, nooit zijn gemaakt rond de periode dat deze online komen. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat je in alle rust afscheid kan nemen en je niet bezig hoeft te zijn met zulke zaken. Het voelt als een stukje respect. En ook niet geheel onbelangrijk een aantal weken later zou het ook om een ander rouwstuk kunnen gaan. En als je het dan toch meteen herkent... Kan het ook een extra herinnering zijn die zomaar komt aanwaaien.

 

Steeds vaker gebruik ik ook voorwerpen in de bloemen denk aan: trein, crocs, hoed, foto, levensboom in dit geval zal ik altijd toestemming vragen of ik de foto mag gebruiken. 

 

Met liefs, Richelle

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.