Welke kleuren zijn gepast

Je hebt rouwbloemen nodig, maar welke kleur is nu gepast?

 

Laat me je helpen met de volgende uitleg die ik persoonlijk het mooiste vind. Er is geen handleiding voor, maar ik kan je wel advies geven uit ervaring.

 

De meeste mensen kiezen uit automatisme voor wit. Maar gelukkig wordt dit steeds minder. Wit kan natuurlijk heel mooi en sereen zijn, zolang je het maar niet automatisch gebruikt. In de basis vind ik dat de kleur vooral moet passen bij de herinneringen aan een persoon.

Was iemand nou heel vrolijk en kleurrijk gekeed dat vind ik best dat je voor een heel bond stuk kunt gaan. Maar als je het niet zeker weet wat de familie heeft zal ik wel kleur gebruiken maar het niet laten knallen. Het nadeel van heel bond, bond in de vorm van knalkleuren is dat het ook niet gepast kan overkomen. Maar mocht je losgaan met mooie kleuren vermijd dan altijd wit dat is echt een NO go. 

 

Pastel, ja dat is echt altijd goed! Zachte, lieve kleuren maar toch niet te wit. Zowel voor een man als een vrouw vind ik dit heel mooi. Uiteraard kan je bij een vrouw meer naar de zachte roze tinten gaan en voor mannen meer naar het lila en zacht geel. Zo wordt geen stuk hetzelfde en helemaal passend bij de persoon.

 

Twijfel je en wil je niet te veel kleur, dan is altijd mijn advies wit met een kleurtje. Dus voor een man bijvoorbeeld wit met paars, waarbij ik voor een vrouw juist zou kiezen voor wit met roze.

 

Het hoeft niet meer zo ingetogen te zijn als vroeger. En dat laat mijn bloemistenhart sneller kloppen, simpelweg omdat er zoveel mooie bloemen zijn als je ook naast de witte bloemen mag kijken.

 

Een persoonlijke kleurencombinatie die ik niet graag maak is wit met rood. Deze twee kleuren liggen zover uit elkaar, de ene zo warm en de ander zo koud van tint. Ik vind vooral dat er zoveel mooiere opties zijn. Zoals het warme rood te combineren met warme aardetinten, koraal of roze. Dat maakt het naast de liefdevolle rode roos zo meer voelbaar warm en troostend.


Maar ook daar zijn uitzonderingen op de regel voor, denk aan een logo in de kleur of een voetbal. Als ik de kleuren dan zal aanpassen, gaat de herkenbaarheid weg.

 

Het belangrijkste bij het kiezen van kleuren is, zoals altijd, dat je naar je hart luistert. Zelfs als je rood met wit het mooiste vindt wat er is, dan maak ik het met liefde. Maar als je twijfelt, laat me je leiden door de talloze kleurencombinaties.

 

Met liefs, Richelle 

Enkele kleurencombinaties ter inspiratie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.