Bloemen duur

De bloemen zijn echt extreem duur. Door de vele regen zijn de bloemen die buiten groeien beperkter dan anders. Ook groeien de bloemen minder snel omdat we het zonnetje en de warme temperatuur missen.

 

Ik zeg het niet graag, maar nu moet ik het toch zeggen. Het aanbod is beperkter dan anders, waardoor het lastiger wordt voor bloemisten om voorbeelden na te maken.

 

Meestal zeg ik het niet eens als de bloemen duurder zijn. Soms heb je mazzel en soms lever je wat in; dat is nou eenmaal ondernemen. Maar nu is het anders. Waar ik normaal keuze heb uit wel 60 verschillende soorten gerbera's, heb ik nu slechts de keuzemogelijkheid uit 19 soorten. Nu klinkt dat misschien veel, maar dat kan betekenen dat net dat ene soortje in die kleur niet beschikbaar is.

 

Natuurlijk zijn mijn stukken nog steeds zo vol mogelijk en zal er eerder een bloem extra in jouw stuk zitten dan minder. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het momenteel een behoorlijke uitdaging is. Door minder zonuren zijn de stelen dunner en de bloemen kleiner. Het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

 

Ondanks dat ik ervan uitga dat jullie hier niet veel van merken, voelde het nu wel juist om het te benoemen omdat het net anders kan zijn dan de verwachting. Zo heb ik vandaag de keuze moeten maken om in een rouwstuk met rode en roze bloemen de roze tuinroos te vervangen door een rode en de rode gerbera roze te maken. Je snapt dat het aan de ene kant vrijwel hetzelfde is, maar aan de andere kant niet zoals het voorbeeld.

 

Vroeger verkocht ik twee bossen chrysanten voor €5,-. Deze kosten vandaag gewoon €1,20 per tak.
Ook freesia's waren vroeger €4,95 per bos, en deze zijn nu €1,- per tak.
Een bos lisianthus was vroeger €8,95 per tak is dit momenteel €2,25.

 

De prijzen van vroeger zijn al een tijdje niet meer zo, maar ik vind het altijd bizar als je terugdenkt aan die tijd. De tijd dat jij als klant bij mij gewoon nog wekelijks een €5,- boeket kwam halen. Dat waren nog eens tijden.

 

Natuurlijk ga ik voor het mooiste en beste resultaat, omdat zoals altijd de laatste groet niet goed maar perfect moet zijn.

 

Met liefs, Richelle

 

P.s. Laten we hopen op meer zonuren voor de bloemen dan hebben we snel meer keus. En dan worden de bloemen ook weer betaalbaar. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.