Tips troostboeketten

Er wordt vaak voor een wit boeket gekozen. Wit is nou eenmaal de kleur van rouw, reinheid en helderheid. Maar een troostboeket is naar mijn mening niet volledig wit. Je wilt toch niet het gevoel krijgen dat er rouwbloemen op tafel staan. Daarintegen wit met een subtiel kleurtje is juist heel gepast.

 

Op het moment dat een dierbare overlijd wil de omgeving direct iets doen. We sturen bloemen en kaartjes om ons medeleven te tonen. En dat is begrijpelijk toch adviseer ik mijn klanten graag anders...

 

De dagen rond de uitvaart leeft de familie in een soort roes. Er is zoveel wat geregeld moet worden. En ook al worden de bloemen / kaarten echt wel gewaardeerd, ik ben er van overtuigd dat het niet echt binnen komt. Het hart en het hoofd zit nu eenmaal vol met andere dingen. 

 

Mijn advies, zeker als er een groot budget is, om een mooi stuk te leveren tijdens de uitvaart en twee weken later een liefdevol troostboeket aan de familie.

 

Het bloemetje wat wordt ontvangen 2 weken na de uitvaart komt echt binnen! Vaak begint dan het besef te komen, en is de leegte en het gemis aanwezig. En hoe mooi is het dan om een bloemetje te krijgen terwijl de wereld om je heen weer langzaam doordraait. Juist dan kan het zoveel troost bieden een mooi gebaar.

 

Stuur vooral ook af en toe een berichtje via je telefoon. Een simpele smiley of een hartje kan al genoeg zijn. Zo weten ze dat je aan hun denkt, zonder dat ze de verplichting voelen om hele verhalen te moeten terug sturen. Kom je een mooie quote tegen op internet stuur deze dan door. Het zijn de kleine dingen die het doen. 

 

Er is geen regel hoe je het moet doen. Maar ik weet wel dat ik al heel veel bedankjes heb mogen ontvangen na aanleiding van bovenstaande tip. Het belangrijkste is dat je doet wat goed voelt voor jou! Volg je hart dan maak je altijd de juiste keus. 

 

Met liefs en kracht, Richelle

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.