Verschil tussen rouwstuk of rouwboeket

Het verschil is misschien geen verrassing. Bij een boeket zijn de stelen gebonden en bij een stuk zitten de stelen in het steekschuim. 

Rouwboeket 

Bij een rouwboeket zijn de stelen samen zijn gebonden net zoals bij een gewoon boeket. In één draairichting dat noemen we een korenschoof. Het verschil tussen een 'gewoon' boeket en een rouwboeket is dat het rouwboeket een platte kant heeft zodat het naast de kist kan liggen. In de dagen voor de uitvaart staat het boeket rechtop in in het water en dat is ook de rede dat ik de rouwboeketten altijd op water lever. 

 

Aan een rouwboeket zou ik persoonlijk geen linten bevestigen. Omdat ik altijd het gevoel krijg hé linten waar ga je met dat boeket heen. 

 

Het formaat van een rouwboeket is altijd hetzelfde het kan namelijk niet langer worden dan de langste bloem ( tussen de 50- 60 cm). Het prijsverschil zit hem dan vooral in de hoeveel bloemen en in de diversiteit. In een standaard boeket kan ik minder verschillende bloemen gebruiken dan bijvoorbeeld in een groot boeket. 

Rouwstuk

Een rouwstuk is gestoken op steekschuim ook wel oase genoemt. Oase is de merknaam maar ook ik gebruik vaak deze term. 

 

Door op steekschuim een stuk te maken zijn de vormen eindeloos. Maar niet iedere bloem is geschikt voor op steekschuim, de meeste overigens wel.

 

Aan een stuk kan je zowel een rouwlint als een rouwkaart maken. Het verschil van prijs zit in de stukken vooral bij het formaat en de bloemkeus. Zo zijn orchideeën bijvoorbeeld veel prijziger dan een roos.

 

Een stuk zou ik maximaal 3 dagen voor een uitvaart brengen zo zijn de bloemen op hun mooist op de dag van het afscheid. Persoonlijk vind ik dat als je het langer van te voren levert de bloemen te erg gaan groeien naar het licht waardoor het model verloren gaat. Indien het langer moet moet er ook echt water worden gegeven aan de bloemen. 

 

Als laatste TIP richt de tekst voor aan de rouwbloemen altijd naar de overledenen. En niet naar de nabestaande met teksten zoals 'sterkte'. Wil je iemand sterkte wensen met het verlies? Stuur dan een mooi troostboeket. Tips over troost lees je hier

 

Met liefde, Richelle 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.