Sets

Als heel veel bloemen elkaar mogen versterken... dan heb je een Rouwsetting.

 

Ieder rouwstuk dat ik mag maken als bloemist, daar ga ik helemaal in op. Maar als ik voor de familie meerdere stukken mag maken, dan slaat mijn creativiteit op hol. In mijn hoofd moet alles bij elkaar passen en dan explodeert mijn creativiteit. Mijn doel is altijd om de verwachting te overtreffen. Maar als ik de gehele uitvaart mag aankleden met de mooiste bloemen en aankleding, dan wil ik niet alleen de verwachting overtreffen, maar een setting neerzetten waarin alles samenvalt als een deken van troost.

 

Hieronder wil ik graag per set bloemen uitleggen hoe ik alles samen laat komen:

 

Deze set was zo liefdevol, met de twee kandelaars naast de kist was het werkelijk een plaatje.
Met de kistbedekking op de kist en de levensboom ervoor was het meer dan compleet. In alle stukken kwam het pampasgras terug, evenals dezelfde bloemen en natuurlijk ook eigen voorwerpen.

 

De vergeet-mij-nietjes zijn symbolisch bij het condoleanceregister geplaatst.

De strooibloemen zijn prachtig gedecoreerd (de roosjes zijn losse blaadjes) en kleuren bij de kistbedekking. Het geheel vormt een harmonieus geheel.

 

Ook bij deze rouwstukken is de verbindende factor de serene witte kleur.

 

De twee rouwstukken horen gewoon bij elkaar. Dezelfde bloemen en grassen komen terug, en met deze warme kleuren vormen ze een liefdevol geheel. Ook de op maat gemaakte blokjes onder de schaats het zijn de details die het doen

 

Dit is het zusje van de volgende set, waarbij de kronkelwilg opnieuw terugkwam.
Dezelfde sfeer, passend bij de persoon, maar toch met een verbinding naar de ander, omdat rouw helaas vaker in het leven voorkomt.

 

De orchidee is de verbindende factor in deze set van bloemen.
Van de kistbedekking tot het vaasje bij het condoleanceboek, aan elk detail is gedacht.

Ook bevatten alle stukken kronkelwilg, wat ze een stoere uitstraling geeft en eenheid brengt.

 

Wat deze stukken verbindt, zijn de natuurlijke elementen en de pastelkleuren.

 

Deze set is gemaakt in de kleuren van het bedrijf met een stoere uitstraling. De kistbedekking en de twee potten passen perfect bij elkaar; ze horen bij elkaar. Het laatste bloemstuk vertoont veel overeenkomsten om een geheel te vormen, maar is toch prachtig op zijn eigen manier.

 

Bij deze uitvaart zijn de blauwe zeesterren helemaal passend qua kleur bij de donkerblauwe kist.
Het touw en de schelpen zorgen voor een verbinding tussen de rouwstukken.
De vrolijke kleuren van de bloemen pasten helemaal bij die persoon.

 

Ondanks dat bij deze uitvaart iedereen voor een andere kleur heeft gekozen, hebben de bloemstukken een verbinding met elkaar. Bij alle stukken heb ik gekozen voor volle pomponi-gerbera's, wel in verschillende kleuren, maar van dezelfde soort. Ook hebben alle stukken mooie, gevulde tuinrozen, wat de stukken in één klap met elkaar verbindt.


Hopelijk heb je nu een duidelijk beeld hoe de stukken elkaar kunnen versterken met de juiste kleur van bloemen en materialen. Het is zo mooi om het samenzijn van familie en vrienden terug te laten komen in de rouwbloemen. Aparte stukken, maar samen een troostend en kloppend geheel.

 

Met liefde, Richelle

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.