Rouwbloemen met Kerst

 

De magie van kerst kan in één klap verdwijnen als het leven een plotselinge afslag neemt waar je liever niet naartoe was gegaan. Terwijl het leven even stil staat, draait de wereld nog harder rond dan normaal en heeft iedereen kerststress.

 

Het gevoel van gezellig moeten doen omdat het kerst is, staat mij nog steeds bij. En het is ook dubbel: ga je zo'n dag alleen zijn, waar je misschien behoefte aan hebt, of ben je samen en voelt het toch niet als kerst? Eén ding kan ik je helaas beloven: kerst zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Een uitvaart regelen tijdens deze dagen is zwaar. Het is drukker bij de rouwcentra dan anders vanwege de vele gesloten feestdagen. En het nieuwe jaar ligt om de hoek; je wilt de uitvaart misschien wel in dit jaar laten plaatsvinden, maar er moet wel plek zijn. Zoveel zaken komen op jullie af.

 

De bloemen

 

Zeker als jullie geliefde van kerst hield, kun je dat terug laten komen in de bloemen. Juist met de feestdagen mag de warmte van kerst doorschijnen in de bloemen. Het is nu eenmaal een periode van samen zijn, lichtjes en warmte.

 

Hoe ik het voor me zie rond de feestdagen: dennen takken die het rouwstuk vullen als mooi helder groen, grote dennenappels die warmte uitstralen. Wat dacht je van duizenden lichtjes die kunnen stralen tussen de bloemen?

 

Mag het uitbundiger zijn? Kies dan voor bijpassende kerstballen, precies zoveel als jullie samen. Die na de uitvaart meegenomen kunnen worden als blijvende herinnering. Misschien droom je altijd al van een witte kerst? Met witte bloemen, kerstgroen en een laagje sneeuw zal het een stukje wonderland meenemen naar de harde realiteit.

 

Laat mij vrijblijvend met jullie meedenken tot het meest warme en liefdevolle afscheid rond de feestdagen.

Omdat rouwbloemen meer dan persoonlijk mogen zijn.

 

Met liefde, Richelle

 

Kerst Rouwstuk Uitvaart

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.